Rotterdam, City of Architecture

Architectuurliefhebbers bewonderen Rotterdam om haar daadkracht. aan de moed en het lef waarmee opdrachten aan grote architecten werden en wórden verstrekt. Het maakt dat Rotterdam architectonisch leeft; dat er stad ontstaat met spannende architectuur.

Rotterdammers bouwen

De afgelopen jaren heeft Rotterdam ook niet stil gezeten. Vele nieuwe torens zagen het levenslicht en vele nieuwe iconische gebouwen werden ontwikkeld. Was in de jaren ’90 de Delftse Poort nog het hoogste gebouw van Nederland, nu is die ingehaald door Montevideo, De Maastoren en New Orleans. Ook prachtige nieuwe architectonisch projecten zoals Centraal station, de Markthal en het Timmerhuis.

De Toekomst

Rotterdam zal nooit af zijn. Er liggen ambitieuze plannen  om het centrum meer woonimpulsen te geven. Daar zijn veel nieuwe woongebouwen en woontorens voor nodig, zoals de 215 meter hoge Zalmhaventoren. Ook zal er vraag blijven naar nieuwe kantoren, hotels en culturele instellingen. Zo wordt in het Museumpark het Collectiegebouw gebouwd, en liggen er plannen voor een Dutch Windwheel met onder andere een hotel.