Bio  architect  Rob Ligteringen

Over Rob Ligteringen

Rob Ligteringen heeft in de afgelopen 25 jaar zijn sporen verdiend heeft als directeur-eigenaar van Valtos architecten en adviseurs BV en de Sterner Groep BV. In 2000 is de Sterner Groep BV verkocht aan de Stichting VH 2000+. Deze Stichting heeft als doelstelling: Bouwen en ontwikkelen voor de onderkant van de woningmarkt. Eind 2005 zijn de werkzaamheden voor de Sterner Groep beëindigd.

Een zeer veelzijdige, verrassende architect.

Nieuwe opdrachten waren voor Rob Ligteringen aanleiding om in 2006 zijn werkzaamheden te verplaatsen naar Trace architectuur & ontwikkeling BV. Vanuit deze nieuwe entiteit zijn succesvolle nieuwe projecten gerealiserd in de utiliteitsbouw en privaat/publiek domein.Trace participeert en investeert mee in grote projecten zoals Wonen aan de Poel en Golfresort Montcomboux in Frankrijk.

Rob Ligteringen is in deze afgelopen periode genomineerd geweest voor de Welstandsprijs van de provincie Noord-Brabant en de bouwkwaliteitsprijs 2006 van de gemeente Rotterdam, voor respectievelijk Waterfront Steenbergen en de Spiegelnisserkade.

 

25 jaar bouwkundige architectuur gedreven vanuit passie

Innvatief ontwerpen van woningbouwprojecten met empathie en kennis van integrale oplossingen voor optimaal wooncomfort.

Projecten afgeleverd

Opdrachtgevers sinds 1995

Bouwkundige Schetsen

We doen het voor tevreden opdrachtgevers

In alle jaren hebben we aan veel mooie opdrachten voor fijne opdrachtgevers mogen werken. Wij zijn trots op het vertrouwen dat deze opdrachtgevers ons gegeven hebben. Projecten kunnen alleen maar slagen op basis van een waardevolle relatie, wederzijds vertrouwen, betrokkenheid en oprechte interesse in elkaar. Hierbij een overzicht van tevreden opdrachtgevers.

Wij werken al jaren samen met Rob Ligteringen. Wij zien Rob als een innovatieve architect met een totaal revolutionaire visie op de toekomst van gebouwen in Nederland. Rob is ook een doortastende zakenpartner met bewezen meerwaarde in het ontwikkelen van commercieel vastgoed. Zijn entepreneurship doet vele deuren openen voor ambitieuze vastgoedprojecten.

- Henk Seij

Directeur, Desenco Group

De voorbereiding en communicatie van het ontwerp van ons nieuwe hoofdkantoor liep vlekkeloos. Rob Ligteringen is een geweldige vakman met een geweldige drive en passie. Rob heeft het hele proces begeleid van Europese aanbesteding tot de oplevering van de diverse gebouwen. De technische uitwerking van ons nieuwe kantoor was optimaal. Vormgeving en functionaliteit van ontwerp zeer goed. 

- Rinus Haas

Oud Directeur, Stadsreiniging Spaarnelanden

ik ken Rob Ligterngen al 30 jaar als een zeer gedreven innovatieve architect. Meerdere projecten zijn uit zijn koker gekomen zoals een fabriek in Enschede voor luchtbehandelingen en buitenlandse projecten in Brazilie en Belgie. De communicatie met Rob Ligteringen is altijd zeer goed en zijn creativiteit en meedenken is een vanzelfsprekendheid. Ons huidige project betreft een nieuwe horecaomgeving in Waterfront Tholen waarbij Rob zijn ontwerp bijzonder goed is ontvangen door de lokale bevolking. 

- Ton van Hoorn

Waterfront Tholen en ATC

Rob heeft het gehele project van Wonen aan de Poel geweldig georganiseerd. Het architectonische ontwerp, de vergunningaanvraag, contacten met de projectontwikkelaars, de technische werkomschrijving en het begeleiden van diverse onderaannemers. Alle woningen zijn verkocht en het project zal binnenkort tot uitvoering komen. Dit gehele proces is volledig naar wens verlopen, wellicht zelfs beter dan verwacht. Een echte professional.


- Piet Blokland

Directeur, Blokland Bouwpartners

Bij het ontwerp van ons nieuw hoofdkantoor heeft Rob veel rekening gehouden met onze wensen, maar de handtekening van de architect is daarbij duidelijk herkenbaar gebleven. Bij problemen werden er steeds constructieve oplossingen geboden, zonder het ontwerp geweld aan te doen. Het resultaat is een geweldig nieuw hoofdkantoor waarbij moderne elementen in harmonie zijn toegevoegd.

- Aad de Ruijter

Oud Directeur, Kvearner/John Brown en opdrachtgever nieuwbouw Hellevoetsluis

Pin It on Pinterest

Share This