Projecten architect Rob Ligteringen

Ontwerp nieuwe loods voor catamaran Eyecatcher

De familie Busman heeft jaren het nautische centrum in Sint Annaland op het eiland Tholen geëxploiteerd.

Tijdens zijn zeiltochten in de Caribbean zag Bert Busman de voordelen van een zeilcatamaran en het idee ontstond om een dergelijk schip in aluminium te ontwikkelen. Een spectaculair schip van ca 16m lang en 8 meter breed. Het is een eigen ontwerp; een zogenaamde “One off”.

Voor de afbouw van het casco is er een nieuwe loods nodig. Ik heb de opdracht gekregen om dit nieuwe pand te ontwerpen. De oppervlakte is een kleine 1000 m2 en de vorm is een knipoog naar de Catamaran die Eyecatcher gaat heten.

Definitief ontwerp residence T. Mazairac te Bergen op Zoom

In de wijk ‘Het Glacis’ in Bergen aan Zoom verschijnt een nieuwbouw woongebouw met 83 levensloopbestendige gasloze koopappartementen. Het principe van de vesting, laagbouw met een kantelenwand en torens op de hoeken heeft als inspiratie gediend voor de uitwerking van het architectonische concept.

Dit architectonisch concept is een samenwerking tussen het ontwerpteam van AKM en Rob Ligteringen. In gezamenlijk overleg is het schetsontwerp tot stand gekomen.

Opdracht ontwikkeling generatiewoning in Tholen

In het Waterfront Tholen kregen we de opdracht om een woning te ontwerpen waar meerdere gezinsleden individueel gehuisvest konden worden. Belangrijk is wel dat elk gezin zelfstandig woont en er voldoende privacy gewaarborgd is.

Oplevering van prachtige rustieke villa in Bos en Duin

Villa in baksteen en glas voor private opdrachtgever. Het architectonische ontwerp was de basis voor dit mooie project. Dankzij of ondanks de architect is er toch iets moois uitgekomen.

Architectonische geschakelde stalen bedrijfswoningen te Hellevoetsluis

Op één van de mooiste plekjes aan het Haringvliet zijn een aantal geschakelde bedrijfswoningen gerealiseerd.

Het uitzicht vanaf de diverse dakterrassen is fenomenaal.

Oplevering appartementencomplex gebouw Poelstede

Appartementen aan de achterzijde van de huidige Handwegkerk daterend uit 1899. De prachtige voorgevel van de Handwegkerk wordt gerenoveerd en gerestaureerd door de gevel te stutten met een stalen frame.

Ontwikkeling Waterfront fase 2 Tholen Zeeland

Wonen aan het water. Met je eigen boot létterlijk in je achtertuin. Wie droomt er niet van? In Tholen kan die droom werkelijkheid worden. Maar niet voor iedereen. Hier realiseren we slechts een handvol prachtige watervilla’s

Ontwerp villa’s en appartementen Water aan de Poel

Wonen aan de Poel is een plan aan de rand van een exclusieve, parkachtige omgeving waar het leven en genieten voorop staat. Ongekend veel privacy, rust en ruimte dichtbij het bruisende stadshart van Amstelveen

Zorgwoningen Curaçao project Flamboyant

In opdracht van Humanitas Rotterdam en Coral Estate te Curacao kreeg ik de opdracht een project te ontwerpen voor een uniek concept. Een appartementen complex voor senioren voor zowel het eiland als Nederland; revolutionair op het gebied van ouderenhuisvesting.

Ontwerp nieuw project Spiegelnissekade Rotterdam

In samenwerking met Jan des Bouvrie die het interieur heeft ontworpen is er een appartementencomplex gerealiseerd in de oude stadswijk Crooswijk te Rotterdam. Een opvallend gebouw in harmonie met de historische omgeving.

Renovatie villa Huijbergen

Een oude villa uit de begin jaren zestig was hard toe aan een renovatie waarbij ook de indeling drastisch veranderd diende te worden. Ook energetisch voldeed de woning niet meer aan de huidige eisen. De oude structuur bleef gedeeltelijk gehandhaafd maar er is drastisch gesloopt en aangebouwd om het pand op een hoger peil te brengen.

Nieuwbouw Stadsreiniging en afvalinzameling Spaarnelanden te Haarlem

Ontwikkeling nieuwbouw voor Stadsreiniging en afvalinzameling Spaarnelanden. Kantoor, garage, stalling voertuigen, milieustraat, was en kleedruimtes, magazijn. Middels een openbare procedure heeft Trace Architectuur dit project mogen uitvoeren.

Ontwerp Golfresort Montcomboux Frankrijk

Ontwerp nieuw hoofdkantoor Kvanerner Zoetermeer

Ontwerp nieuwbouwproject Degenkamp Rotterdam

Ontwerp hoofdkantoor de Ruiter Seeds

Studie ontwerp nieuw hoofdkantoor van Oord

OVG Projectontwikkeling en Van Oord zijn in 2010.met de bouw gestart van het nieuwe hoofdkantoor voor Van Oord van ca. 14.000 m² in Rotterdam. Het kantoor van waterbouwer Van Oord is direct gelegen aan de Maas. Rob Ligteringen heeft de voorstudie gedaan naar het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor van van Oord.

Ontwerp nieuw hoofdkantoor SITA Amsterdam

Nieuwbouw van het kantoor van Sita/BFI een inzamelingsbedrijf van bedrijfsafval te Amsterdam. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen totaal 1500 m2. De constructie is van staal met betonnen vloeren. De gevel is gemaakt met sandwichpanelen van staal.

Nieuwbouw Clubhuis watersportvereniging St Annaland

In het haven gebied van Sint-Annaland ligt het bijzondere clubhuis van watersportvereniging Sint-Annaland. Het gebouw is gesitueerd op de buitengaatse Noordelijke strekdam van de jachthaven.

Nieuw distributiekantoor ATC Brussel

Air Trade Center Belgium groeide de laatste jaren erg sterk waardoor er besloten werd tot de bouw van een nieuw distribitiecentrum. Rob Ligteringen heeft het ontwerp voor het nieuw distributiekantoor in Zaventem ontworpen.

Nieuwe horecavoorziening Waterfront Tholen

Waar kun je in Tholen een vorkje prikken met uitzicht op het water? En waar kun toeristen een van alle gemakken voorzien appartementje huren? En waar vind je een sfeervolle zaal waar je een groot trouwfeest of een vergadering kan houden? Rob Ligteringen ontworp de mogelijke nieuwe horecavoorziening voor Waterfront Tholen.

 

Nieuw distributiekantoor Karpack Roosendaal

Karpack is dé verpakkingsspecialist in de AGF, industriële, sierteelt en retail sector. Met de snelle groei van Karpack was er behoefte aan een nog groter distributiecentrum. Rob Ligteringen was verantwoordelijk voor het ontwerp van het distributiecentrum..

Pin It on Pinterest

Share This