Projecten architect Rob Ligteringen

 

Rob Ligteringen heeft vanuit Trace architectuur & ontwikkeling succesvolle nieuwe projecten gerealiseerd in de utiliteitsbouw en privaat/publiek domein.Trace participeert en investeert ook regelmatig mee in grote projecten zoals Wonen aan de Poel en Golfresort Montcomboux in Frankrijk. Hieronder treft u een overzicht van recente projecten en architectonische ontwerpen.

Appartementencomplex Poelstede met behoud kerkgevel

Voor het woningproject Wonen aan de Poel is in 2021 het appartementencomplex Poelstede opgeleverd. Achter de gehandhaafde monumentale gevel van de voormalige Handwegkerk zijn veertien comfortabele appartementen gesitueerd met een gebruiksoppervlakte tussen 133m² en 260m² . De namen van de appartementen – Montmartre, Monteverde, Cannes, Gstaad, Manhattan en Monaco – refereren stuk voor stuk aan mooiste en meest geliefde steden ter wereld.​

Oplevering watervilla’s wonen aan de Poel Amstelveen

Wonen aan de Poel is recent in 2021 opgeleverd. Een prestigieus project bestaande uit 13 topsegment villa’s, 8 héle grote twee-onder-één-kapwoningen en 14 bijzondere appartementen in verkoop.

Project 1 Grote watervilla’s langs het water aan de Poeloever is recent in 2021 opgeleverd. Villa’s met een gebruiksoppervlakte van meer dan 300 m² en gelegen op grote kavels vanaf ca. 700 tot 1.500 m2. De afwerking is van een hoge standaard.

Oplevering Twee-onder-één-kap herenhuizen Amstelveen

Oplevering van acht royale herenhuizen. Er zijn twee types Kensington en Greenwich, beide met een gebruiksoppervlakte van ca. 240m² . 

Deze statige herenhuizen hebben aan de Poeloever ook een eigen garage. Tussen deze stadsvilla’s door loopt het wandel-/fietspad dat via een brug toegang geeft tot het watergebied aan de Poel. Ook diverse ruiterpaden voor echte paardenliefhebbers ontbreken daar niet. 

Opdracht ontwikkeling generatiewoning in Tholen

In het Waterfront Tholen kregen we de opdracht om een woning te ontwerpen waar meerdere gezinsleden vanuit meerdere genertaies individueel gehuisvest konden worden. Deze nieuwe kijk op een woning voor een gehele familie wordt generatiewoning genolemd. Een belangrijk is wel dat elk gezin zelfstandig woont en dat iedere aparte woning aangepast kan worden aan de levensfase van de huidige bewoner.  

Appartementen en woningen in historische haven Steebergen

Deze woningen zijn ontworpen in een eigentijdse stijl met een verwijzing naar de historie van Steenbergen. Dat uit zich in 7 torens waarin zich appartementen bevinden die worden gekoppeld door eengezinswoningen. Hierdoor krijgt het de uitstraling van een burcht. Het project aan de Westhavendijk bestaat uit 18 appartementen en 16 eengezinswoningen. De woningen zijn in 1998 voltooid. Rond 2000 zijn aan de Oosthavendijk aan de overzijde van de Steenbergse vliet. Hier hebben we vrijstaande villa”s gerealiseerd die verwant zijn aan de villa”s die ook in het waterfront Tholen.

Oplevering van prachtige rustieke villa in Bos en Duin

Villa in baksteen en glas voor private opdrachtgever. Het architectonische ontwerp was de basis voor dit mooie project. Dankzij of ondanks de architect is er toch iets moois uitgekomen.

Architectonische geschakelde stalen bedrijfswoningen te Hellevoetsluis

Op één van de mooiste plekjes aan het Haringvliet zijn een aantal geschakelde bedrijfswoningen gerealiseerd.

Het uitzicht vanaf de diverse dakterrassen is fenomenaal.

Ontwikkeling Waterfront fase 2 Tholen Zeeland

Wonen aan het water. Met je eigen boot létterlijk in je achtertuin. Wie droomt er niet van? In Tholen kan die droom werkelijkheid worden. Maar niet voor iedereen. Hier realiseren we slechts een handvol prachtige watervilla’s

Zorgwoningen Curaçao project Flamboyant

In opdracht van Humanitas Rotterdam en Coral Estate te Curacao kreeg ik de opdracht een project te ontwerpen voor een uniek concept. Een appartementen complex voor senioren voor zowel het eiland als Nederland; revolutionair op het gebied van ouderenhuisvesting.

Ontwerp nieuw project Spiegelnissekade Rotterdam

In samenwerking met Jan des Bouvrie die het interieur heeft ontworpen is er een appartementencomplex gerealiseerd in de oude stadswijk Crooswijk te Rotterdam. Een opvallend gebouw in harmonie met de historische omgeving.

Renovatie villa Huijbergen

Een oude villa uit de begin jaren zestig was hard toe aan een renovatie waarbij ook de indeling drastisch veranderd diende te worden. Ook energetisch voldeed de woning niet meer aan de huidige eisen. De oude structuur bleef gedeeltelijk gehandhaafd maar er is drastisch gesloopt en aangebouwd om het pand op een hoger peil te brengen.

Nieuwbouw Stadsreiniging en afvalinzameling Spaarnelanden te Haarlem

Ontwikkeling nieuwbouw voor Stadsreiniging en afvalinzameling Spaarnelanden. Kantoor, garage, stalling voertuigen, milieustraat, was en kleedruimtes, magazijn. Middels een openbare procedure heeft Trace Architectuur dit project mogen uitvoeren.

Ontwerp Golfresort Montcomboux Frankrijk

Ontwerp nieuw hoofdkantoor Kvaerner Zoetermeer

Ontwerp nieuwbouwproject Degenkamp Rotterdam

Ontwerp hoofdkantoor de Ruiter Seeds

Studie ontwerp nieuw hoofdkantoor van Oord

OVG Projectontwikkeling en Van Oord zijn in 2010.met de bouw gestart van het nieuwe hoofdkantoor voor Van Oord van ca. 14.000 m² in Rotterdam. Het kantoor van waterbouwer Van Oord is direct gelegen aan de Maas. Rob Ligteringen heeft de voorstudie gedaan naar het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor van van Oord.

Ontwerp nieuw hoofdkantoor SITA Amsterdam

Nieuwbouw van het kantoor van Sita/BFI een inzamelingsbedrijf van bedrijfsafval te Amsterdam. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen totaal 1500 m2. De constructie is van staal met betonnen vloeren. De gevel is gemaakt met sandwichpanelen van staal.

Nieuwbouw Clubhuis watersportvereniging St Annaland

In het haven gebied van Sint-Annaland ligt het bijzondere clubhuis van watersportvereniging Sint-Annaland. Het gebouw is gesitueerd op de buitengaatse Noordelijke strekdam van de jachthaven.

Nieuw distributiekantoor ATC Brussel

Air Trade Center Belgium groeide de laatste jaren erg sterk waardoor er besloten werd tot de bouw van een nieuw distribitiecentrum. Rob Ligteringen heeft het ontwerp voor het nieuw distributiekantoor in Zaventem ontworpen.

Nieuwe horecavoorziening Waterfront Tholen

Waar kun je in Tholen een vorkje prikken met uitzicht op het water? En waar kun toeristen een van alle gemakken voorzien appartementje huren? En waar vind je een sfeervolle zaal waar je een groot trouwfeest of een vergadering kan houden? Rob Ligteringen ontworp de mogelijke nieuwe horecavoorziening voor Waterfront Tholen.

 

Nieuw distributiekantoor Karpack Roosendaal

Karpack is dé verpakkingsspecialist in de AGF, industriële, sierteelt en retail sector. Met de snelle groei van Karpack was er behoefte aan een nog groter distributiecentrum. Rob Ligteringen was verantwoordelijk voor het ontwerp van het distributiecentrum..