Ontwerp nieuw clubhuis watersportvereniging Sint Annadal

Ontwerp nieuw clubhuis watersportvereniging Sint Annaland

In het haven gebied van Sint-Annaland ligt het bijzondere clubhuis van watersportvereniging Sint-Annaland. Het gebouw is gesitueerd op de buitengaatse Noordelijke strekdam van de jachthaven.

Quote van de nieuwe landschapsatlas Oosterschelde; “Architect Rob Ligteringen heeft de situatie van het gebouw goed aangevoeld met een uit volledig glas bestaande voorgevel die het uitzicht volledig benut. Het gebouw benut volledig zijn horizontaliteit die meegaat met de belijning van de dijk. Hierdoor is er sprake van een geslaagde integratie van het gebouw in het landschap”.

Rob Ligteringen verzorgt nu ook anno 2018 de renovatie van het verenigingsgebouw.

Ik ben betrokken geweest bij de recente renovatie van het clubhuis. Er is  onderhoud gepleegd en de kleurstellingen zijn eigentijdser geworden. Voor de trap die toegang verschaft tot het havenkantoor is een nieuw ontwerp gemaakt omdat de oude trap niet meer voldeed aan de huidige eisen.

Ook het interieur heeft een volledige facelift gekregen. De gehele renovatie heeft geleid tot een prachtig warm clubhuis met een wijds uitzicht op de Noordelijke strekdam van de jachthaven. Jan Buurman was interieur architect van het project.

 

Uitvoerder: Rob Ligteringen Opdrachtgever: Watersportvereniging Sint Annaland