Zorgwoningen Curaçao project Flamboyant

Zorgwoningen Curaçao Project Flamboyant

In opdracht van Humanitas Rotterdam en Coral Estate te Curacao kreeg ik de opdracht een project te ontwerpen voor een uniek concept. Een appartementen complex voor senioren voor zowel het eiland als Nederland. Humanitas was al bekend van zijn levensloop bestendige woningen van directeur Hans Becker een  revolutionair op het gebied van ouderenhuisvesting met zorg. Het idee was ontstaan om een complex van woningen te ontwerpen op basis van het programma van eisen van de heer Becker met een bijzondere toevoeging.

Het plan was om op termijn een vorm van tijdelijke woningruil te laten ontstaan. Bewoners uit Rotterdam zouden in staat gesteld worden om een vakantie door te brengen op Coral Estate en datzelfde gold voor de mensen uit  Curacao die hun familieleden in Rotterdam/Nederland zouden kunnen bezoeken.

Daarnaast zou personeel in uit Curacao een opleiding krijgen in de de Humanitas organisatie. Het ontwerp is gemaakt en met enthousiasme ontvangen. Door omstandigheden is het project helaas niet gerealiseerd.

De zorgwoningen zijn van alle gemakken voorzien 

Riante hal. Ingebouwde keuken met drie dubbele wasbak met kraan en sproeier, koud en warm water, inductiekookplaat (4 kookzones), dampkap, ingebouwde multifunctionele oven, afwasmachine, koelkast met diepvriezer, wasmachine met droogfunctie en ergonomische kasten en laden, Luchtige open living, comfortabele logeerkamer met badkamer, Royale master bedroom met badkamer (jacuzzi, walk in douche, dubbele wastafel, koud en warm water, ergonomisch toilet, Airconditioning, zeer ruim deels overdekt terras.

Uitvoerder: Rob Ligteringen Opdrachtgever: Humanitas Rotterdam en Coral Estate te Curacao