Horecavoorziening Palingsloods Tholen

Horecavoorziening Palingsloods Tholen

Waar kun je in Tholen een vorkje prikken met uitzicht op het water? En waar kun toeristen een van alle gemakken voorzien appartementje huren? En waar vind je een sfeervolle zaal waar je een groot trouwfeest of een vergadering kan houden?

Volgens Ton van Hoorn nergens. Hij wil daar samen met met architect Rob Ligteringen verandering in brengen. Op de plek van het inmiddels gesloten pop-up restaurant De Palingloods moet over enkele jaren een gebouw de deuren openen dat al deze voorzieningen in zich heeft.

“Een verrijking voor Tholen, de gemeente is er ook erg enthousiast over en wil graag aan het project meewerken, onder meer door gronden te verkopen”, zegt Van Hoorn.  Met Ligteringen ontwikkelde hij de afgelopen jaren nieuwbouwwijk Waterfront. ,,De Palingloods is het laatste stuk grond dat we hebben.”

Hij is ervan overtuigd dat er behoefte is aan een nieuwe horecavoorziening. ,,Je hebt geen idee hoeveel fietsers, wandelaars en motoren in het seizoen langs die plek rijden. En het is er nu een rommelige, doodse bedoeling. Het is toch vreemd dat er in Tholen nergens een plek is met een terras aan het water?”

 

Uitvoerder: Rob Ligteringen Opdrachtgever: Anthony van Hoorn