Appartementen en herenhuizen aan havendijk in Steenbergen

Oplevering appartementen en herenhuizen aan havendijk in Steenbergen

In 1996 hebben wij de ontwikkeling gerealiseerd van een woningbouwproject op de West Havendijk te Steenbergen. Samen met de stedenbouwkundige hebben we besloten een knipoog te maken naar het verleden.

Steenbergen werd waarschijnlijk gesticht in de tweede helft van de 13e eeuw en is sinds de eerste helft van de 14e eeuw te beschouwen als stad.

Het heeft een rijke historie en groeide in de 14e en 15e eeuw dankzij zoutwinning en handel met Antwerpen en Vlaamse steden als Brugge en Gent tot een handelsstad.

Om hier luister aan te geven besloten we de woningen te ontwerpen in een eigentijdse stijl met een verwijzing naar de historie. Dat uit zich in 7 torens waarin zich appartementen bevinden die worden gekoppeld door eengezinswoningen. Hierdoor krijgt het de uitstraling van een burgt.

Het project aan de Westhavendijk bestaat uit 18 appartementen en 16 eengezinswoningen.

De woningen zijn in 1998 voltooid. Rond 2000 zijn aan de Oosthavendijk aan de overzijde van de Steenbergse vliet. Hier hebben we vrijstaande villa”s gerealiseerd die verwant zijn aan de villa”s die ook in het waterfront Tholen gerealiseerd zijn.

Uitvoerder: Rob Ligteringen    Opdrachtgever: 

Pin It on Pinterest

Share This