2021  Oplevering appartementen Poelstede bij Wonen aan de Poel 

Oplevering 14 appartementen in 2021

Wonen aan de Poel is recent in 2021 opgeleverd. Een prestigieus project bestaande uit 13 topsegment villa’s, 8 héle grote twee-onder-één-herenhuizen en 14 bijzondere appartementen. Wonen in een parkachtige omgeving waar het leven en genieten voorop staat. 

Het project valt uiteen in drie verschillende plekken met elk een eigen sfeer en woonvorm.

Project 1:  Grote watervilla’s langs het water aan de Poeloever.
Project 2: Twee-onder-één-kap herenhuizen
Project 3: Appartementen Poelstede aan gevel Handwegkerk.

Project 3: appartementen gebouw Poelstede

 Achter de gehandhaafde monumentale gevel van de voormalige Handwegkerk zijn veertien ultra comfortabele appartementen gesitueerd met een gebruiksoppervlakte tussen de 133m² en 260m² . De namen van de appartementen – Montmartre, Monteverde, Cannes, Gstaad, Manhattan en Monaco – refereren stuk voor stuk aan steden of plekken die qua wonen behoren tot de mooiste en meest geliefde ter wereld.

Het bijzondere aan het complex is dat deze werd gebouwd aan de achterzijde van de huidige Handwegkerk. Deze kerk is vanwege de slechte bouwtechnische status gesloopt met uitzondering van de voorgevel. Deze prachtige voorgevel is gerenoveerd en gerestaureerd door de gevel te stutten met een stalen frame. Het kerkgebouw dateert uit 1899 en is een gemeentelijk monument waardoor deze nu behouden blijft. De gerenoveerde gevel is nu geïntegreerd in het nieuwe appartementencomplex.

Ik kijk terug op een uitdagend architectonisch project in een exclusieve, parkachtige omgeving waar het genieten van het leven voorop staat. Als architect spreekt mij zeker het wooncomplex aan dat is gebouwd aan de achterzijde van de huidige Handwegkerk. Deze kerk werd vanwege de slechte bouwtechnische status gesloopt met uitzondering van de voorgevel. Deze prachtige voorgevel is nu gerenoveerd en gerestaureerd door de gevel te stutten met een stalen frame.

Uitvoerder: Rob Ligteringen Opdrachtgever: Blokland Bouw

Interieur binnen ontwerp appartementen Poelstede 

Pin It on Pinterest

Share This