Studie nieuwbouw kantoor van Oord Rotterdam

 

Studie nieuw kantoor van Oord Rotterdam

OVG Projectontwikkeling en Van Oord zijn in 2010.met de bouw gestart van het nieuwe hoofdkantoor voor Van Oord van ca. 14.000 m² in Rotterdam. Het kantoor van waterbouwer Van Oord is direct gelegen aan de Maas. Dit keer werd er door Van Oord niet gebaggerd, maar sloeg CEO Pieter van Oord symbolisch samen met Burgemeester Aboutaleb de eerste paal.

Het kantoor is in 2012 door Dura Vermeer  opgeleverd – is uitgebreid met 4000 m² wat ruimte biedt aan circa 175 werkplekken en 125 parkeerplaatsen onder het kantoor. De nieuwe vleugel is verbonden middels een zelfdragende loopbrug van ruim 40 meter.

OVG ontwikkelde het nieuwe Van Oord kantoor aan de Schaardijk; hét knooppunt van één van de meest vitale (water)wegen van Nederland. De zichtlocatie grenst aan de noordzijde van de Nieuwe Maas, op steenworp afstand van de Van Brienenoordbrug, waarover dagelijks zo’n 250.000 auto’s rijden.

Het karakteristieke ontwerp kent een nautische uitstraling, hetgeen goed past bij zowel Van Oord als de locatie. De daken worden voorzien van mossedum dat, vanwege de energie-efficiënte functie, bijdraagt aan het duurzame karakter van het gebouw.

Rob Ligteringen heeft een wezelijke bijdrage aan dit project geleverd door een intensieve voorstudie naar de mogelijkheden van het nieuwe hoofdkantoor aan de Brienenoordbrug aan de Maas in Rotterdam

 

Pin It on Pinterest

Share This