Appartementencomplex gebouw Poelstede bij project
Wonen aan de Poel Amstelveen

Appartementencomplex gebouw Poelstede

De start van de uitvoering van het prachtige project Wonen aan de Poel in Amstelveen. Een ambitieus plan aan de rand van de Poel; een exclusieve, parkachtige omgeving waar het leven en genieten voorop staat.

Het project valt uiteen in drie verschillende plekken met elk een eigen sfeer en woonvorm. Langs het water aan de Poeloever villa’s en aan de noordzijde acht royale herenhuizen.

Appartementencomplex met prachtige voorgevel oude kerk uit 1899

Op de derde plek wordt aan de Handweghof het appartementencomplex gebouw Poelstede gerealiseerd met een gebruiksoppervlakte tussen de 133m² en 260m².

Het bijzondere aan het complex is dat deze wordt gebouwd aan de achterzijde van de huidige Handwegkerk. Deze kerk wordt vanwege de slechte bouwtechnische status gesloopt met uitzondering van de voorgevel.

Deze prachtige voorgevel wordt gerenoveerd en gerestaureerd door de gevel te stutten met een stalen frame. Het kerkgebouw dateert uit 1899 en is een gemeentelijk monument waardoor deze nu behouden blijft. De gerenoveerde gevel wordt nadien geïntegreerd in het nieuwe appartementencomplex gebouw Poelstede.

Architect: Rob Ligteringen

Pin It on Pinterest

Share This